6 de cada 10 catalans preferiria que hagués guanyat el drac de Sant Jordi

El darrer informe del Centre d’Estudis d’Opinió de la Degeneralitat de Catalunya confirma el canvi sociològic més important dels últims mil anys. Avui dia, arreu del territori català ja són majoria els que haurien preferit que el drac hagués sortit victoriós del duel amb Sant Jordi. Salvador Parrús ha presentat avui l’estudi als mitjans de comunicació.


Coincidint amb la diada de Sant Jordi, el reconegut catedràtic de sociologia de la Universitat Endogàmica de Catalunya (UEC) i autor de l’estudi, ha apuntat alguna de les claus que permeten entendre aquest gir copernicà en la mentalitat catalana. “Per una banda tenim que el jovent d’avui és molt descregut i ja no combreguen amb la doctrina catòlica, però això seria una lectura molt superficial. El cas és que amb els valors d’avui en dia el drac és vist com un personatge més simpàtic i carismàtic als ulls de l’opinió pública”, ha explicat.

Les més de 200 pàgines de la investigació dissipen tots els dubtes possibles al respecte. El drac és percebut com un tipus singular amb una única debilitat: les noies verges. Un petit caprici que també ambicionen la majoria d’homes adults de mitjana edat. “D’alguna manera en l’inconscient col·lectiu està força arrelada la creença que si el llangardaix s’hagués cruspit el cavaller enlloc de regalar roses prendríem poncelles”, raona l’acadèmic.

D’altra banda, els mètodes expeditius i atrevits del drac contraposats a la figura d’un rei, passiu, poruc i, en definitiva, poc capacitat per governar fan que molts catalans pensin qui si hagués guanyat el drac avui no hi hauria sequera, els trens arribarien a l’hora i les autopistes serien lliures de peatges.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s